19 Ocak 2019 Cumartesi

Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nda “Bağımlılıkla mücadele” konulu konferans düzenlendi

21 Aralık 2018 Cuma 20:16 tarihinde eklendi | 40 defa okundu

Son günlerde ölümlerle beraber sıkça gündeme gelen çeşitli zararlı alışkanlıklara olan bağımlılığa karşı uzmanlar gençleri ve aileleri sürekli uyarmaktadır. Özellikle sağlıklı bir nesil yetişmesi için eğitim çalışmalarını ve farkındalık konferanslarını arttıran Yeşilay Derneği ülkemizin dört bir yanında üniversiteler düzeyinde de faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Bu kapsamdaki konferanslardan birisi de üniversitemiz Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nda gerçekleştirilmiştir. 12 Aralık 2018 Çarşamba günü yüksekokul konferans salonunda Isparta Yeşilay Derneği Eğitim Başkanı Öğr. Gör. Ahmet AYDIN tarafından gerçekleştirilen “Bağımlılıkla mücadele” konulu konferansa öğrenciler, akademik ve idari personel katılmıştır.

Sağlıklı yaşama ve bağımlılıkla mücadele konusunda Yeşilay’ın Anaokulundan Üniversitelere kadar çeşitli eğitim programları düzenlediğini belirten Öğr. Gör. AYDIN, özellikle teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılığı konusunda çarpıcı örneklerle öğrencilere önemli bilgiler sundu. Gerek Isparta gerekse tüm ülkede yaşanan bağımlılığın bireysel ve toplumsal sonuçlarının yarattığı zararların üzerinde durulan konferansa öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi, geleceğe yönelik umut vericiydi.

Özellikle haz peşinde olan, merak duygusu ile istediğine anında ulaşma eğiliminde iradesini kullanamayan kişilerin öncelikle hedef seçildiği ortamlardan birisinin okullar olarak görüldüğünü ifade eden Öğr. Gör. AYDIN, gençleri bağımlılığa iten durumların başında aile içi şiddetin artması, sevgisizlik ve iletişim eksikliğinin geldiğini vurguladı. Konferans, Yüksekokul müdürü Doç. Dr. Mahmut DEMİR’in değerli ve etkin sunumu için Öğr. Gör. Ahmet AYDIN’a öğrenciler adına sunduğu çiçek ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.