17 Kasım 2018 Cumartesi

2018-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI...

12 Ekim 2018 Cuma 20:40 tarihinde eklendi | 126 defa okundu

Yüksekokulumuz Konaklama İşletmeciliği Bölümü öğretim elemanlarımızın katılımıyla 11 Ekim 2018 Perşembe günü 2018-19 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi. Lisans düzeyinde turizm eğitiminin evrensel dünyanın şartlarına ve gereklerine uygun bir şekilde verilmesi, eğitim kalitesinin arttırılması, sektörde aranılan insan kaynağının yetiştirilmesi için akademisyen, öğrenci ve özel sektör yöneticilerinin kendini yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Mahmut Demir, bir parçası olmaktan gurur duydukları, genç ama deneyimli Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin yönetim felsefesine uygun bir şekilde "Turizm eğitiminde ortak akıl" ile yönetişimi benimsediklerini ve bu sayede belirlenen hedeflere daha sağlam, hızlı ve kolay ulaşabileceklerini ifade etti.

Turizm eğitiminde yabancı dilin mesleki eğitimin en az yarısını oluşturduğu belirtilen akademik kurulda, öğrencilerin yurt dışı deneyimi yaşaması için Erasmus ve Mevlana değişim programlarının en kısa sürede yeni anlaşmalarla hayata geçirileceği vurgulandı. Diğer yandan turizm mesleki eğitiminin önemli bir parçası olan ders uygulamaları ve sektör çalışmalarının daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için yeni çalışmaların başlatılması gerektiği tartışıldı.

Akademik kurul, Yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Mahmut Demir'in yeni dönem öncesi akademisyenlerin istek, beklenti ve önerilerini dikkate alarak, başarı dilekleriyle sona erdi.